Recepty

Zapečená rýže s krustou

středně obtížné
Původ: Španělsko

Ingredience (2 porce/porcí)

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g kuřecího masa
  • 80 g králičího masa
  • 2 telecí párky
  • 200 g rýže
  • špetka soli
  • špetka šafránu
  • špetka mleté papriky
  • 2 vejce

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie833 kcal
Tuky38 g
Sodík697 mg
Sacharidy81 g
Bílkoviny40 g
Fosfor516 mg
Draslík584 mg
Tekutiny162 ml

Postup přípravy

V kameninové zapékací míse rozehřejte olej. Česnek rozmačkejte a lehce opečte dohněda. Přidejte králičí a kuřecí maso i na kousky nakrájený párek a špetku mleté papriky. Osmažte dohněda. Přidejte rýži, lehce ji osmažte a přidejte dvojnásobné množství vody. Vařte, dokud se veškerá voda nevyvaří a rýže bude suchá (asi 18 minut). Dále ušlehejte vejce a nalijte je na povrch rýže. Vše pečte v troubě, dokud vejce neutvoří krustu.

Nutriční tipy

Telecí párky můžete nahradit opečenou anglickou slaninou.