Recepty
Ingredience (2 porce/porcí)
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 80 g kuřecího masa
- 80 g králičího masa
- 2 telecí párky
- 200 g rýže
- špetka soli
- špetka šafránu
- špetka mleté papriky
- 2 vejce
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie833 kcal
Tuky38 g
Sodík697 mg
Sacharidy81 g
Bílkoviny40 g
Fosfor516 mg
Draslík584 mg
Tekutiny162 ml
Postup přípravy
V kameninové zapékací míse rozehřejte olej. Česnek rozmačkejte a lehce opečte dohněda. Přidejte králičí a kuřecí maso i na kousky nakrájený párek a špetku mleté papriky. Osmažte dohněda. Přidejte rýži, lehce ji osmažte a přidejte dvojnásobné množství vody. Vařte, dokud se veškerá voda nevyvaří a rýže bude suchá (asi 18 minut). Dále ušlehejte vejce a nalijte je na povrch rýže. Vše pečte v troubě, dokud vejce neutvoří krustu.
Nutriční tipy
Telecí párky můžete nahradit opečenou anglickou slaninou.