Recepty
Ingredience (8 porce/porcí)
- 3 vejce
- 250 g mascarpone
- 100 g cukru
- 300 g malin
- 1/2 balení cukrářských piškotů (125 g)
- několik malin na ozdobu dezertu
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie292 kcal
Tuky19 g
Sodík60 mg
Sacharidy25 g
Bílkoviny6 g
Fosfor115 mg
Draslík173 mg
Tekutiny67 ml
Postup přípravy
Maliny posypte 50 g cukru, aby se snížila jejich kyselost. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte se 3 lžícemi cukru a umíchejte do světlé hmoty. Přidejte mascarpone a zpracujte na jemnou směs. Bílky ušlehejte do pěny a postupně přidávejte do směsi s mascarpone. Část cukrářských piškotů rozlámejte na kousky a nasypte na dno dezertních sklenic. Pokládejte střídavě vrstvy malin a směsi s mascarpone až do naplnění sklenice. Před podáváním vložte na 3 hodiny do lednice. Než budete tiramisu servírovat, ozdobte jej čerstvými malinami a celými cukrářskými piškoty.
Nutriční tipy
Maliny můžete nahradit jahodami a cukrářské piškoty sušenkami speculatius.