Recepty

Ingredience (8 porce/porcí)

  • 3 vejce
  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 300 g malin
  • 1/2 balení cukrářských piškotů (125 g)
  • několik malin na ozdobu dezertu

 

 

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie292 kcal
Tuky19 g
Sodík60 mg
Sacharidy25 g
Bílkoviny6 g
Fosfor115 mg
Draslík173 mg
Tekutiny67 ml

Postup přípravy

Maliny posypte 50 g cukru, aby se snížila jejich kyselost. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte se 3 lžícemi cukru a umíchejte do světlé hmoty. Přidejte mascarpone a zpracujte na jemnou směs. Bílky ušlehejte do pěny a postupně přidávejte do směsi s mascarpone. Část cukrářských piškotů rozlámejte na kousky a nasypte na dno dezertních sklenic. Pokládejte střídavě vrstvy malin a směsi s mascarpone až do naplnění sklenice. Před podáváním vložte na 3 hodiny do lednice. Než budete tiramisu servírovat, ozdobte jej čerstvými malinami a celými cukrářskými piškoty.

Nutriční tipy

Maliny můžete nahradit jahodami a cukrářské piškoty sušenkami speculatius.