Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 300 g filetů parmice nachové
  • 8 velkých oloupaných krevet (à 25 g)
  • 1 velká cuketa
  • 1 zelená paprika
  • 1 neošetřený citron
  • 1 limetka
  • 5 snítek koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie217 kcal
Tuky10 g
Sodík128 mg
Sacharidy5 g
Bílkoviny26 g
Fosfor307 mg
Draslík627 mg
Tekutiny200 ml

Postup přípravy

Nejprve si připravte marinádu: citron a limetku vymačkejte, přidejte olivový olej, koriandr a pepř. Filety parmice nakrájejte na kousky. Cuketu a papriku nakrájejte na malé kostky. Rybu, krevety a zeleninu nechte marinovat nejméně hodinu v lednici. Na jehly poté střídavě napíchejte krevety, rybu, cuketu, papriku. Potřete marinádou a vložte na 7 minut na rožeň nebo pod gril. V polovině grilování špízy obraťte. Ihned podávejte.

Nutriční tipy

Parmici můžete nahradit kuřecím masem. Na špízy můžete použít i kousky ananasu.