Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 100 g hlávkového salátu
  • 50 g polníčku
  • 100 g salátové okurky
  • 50 g jahod
  • Na přípravu dresinku:
  • 4 lžíce bílého balzamikového octa
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • Špetka soli
  • Špetka pepře

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie126 kcal
Tuky11 g
Sodík82 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny1 g
Fosfor27 mg
Draslík225 mg
Tekutiny87 ml

Postup přípravy

Očistěte salát a natrhejte ho.
Okurku nakrájejte na tenké plátky.
Omyjte a očistěte jahody, nakrájejte na malé kousky.
Nyní si připravte dresink. Nakrájejte šalotku najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
Salát podávejte v malých miskách, ozdobte jahodami a pokapejte dresinkem.

Nutriční tipy

Salát chutná skvěle, i když jahody nahradíte kousky malin nebo borůvek.
Ten, kdo má do stravy přidat bílkoviny může salát zpestřit mozzarellou nebo vařeným vejcem.