Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 4 tresčí filé (400 g)
- trochu soli
- 1 červená paprika (150 g)
- 1 cuketa (150 g)
- 1 cm strouhaného zázvoru
- 1 špetka strouhané pomerančové kůry
- 1 špetka koření garam masala
- kari koření
- trochu oleje na pomazání
bylinková omáčka:
- ½ šálku kysané smetany (118.3 g) (30 % tuku)
- 125 g tvarohu (30 % tuku)
- 75 ml smetany (30 % tuku)
- 2 lžíce bylinkové směsi (jemně nakrájené)
- 1 stroužek česneku (nakrájený nadrobno)
- trochu soli
- na špičku nože rajčatového protlaku nebo paprikové pasty
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie262 kcal
Tuky16 g
Sodík209 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny22 g
Fosfor313 mg
Draslík590 mg
Tekutiny198 ml
Postup přípravy
Filety omyjte, nechte odkapat a lehce osolte. Papriku a cuketu omyjte a očistěte. Papriku nakrájejte na kostičky a cuketu na plátky. Zeleninu smíchejte s kořením. Čtyři čtverce alobalu namažte olejem a rozdělte na ně zeleninu. Rybí filety položte na zeleninu a každou porci zabalte. Grilujte přibližně 20 minut.
Bylinková omáčka:
Kysanou smetanu, tvaroh a smetanu umíchejte v míse dohladka. Do směsi přidejte nasekané bylinky a česnek a ochuťte trochou soli a rajčatovým protlakem nebo paprikovou pastou.
Nutriční tipy
Chcete-li snížit obsah draslíku u tohoto pokrmu, cuketu nakrájejte a namočte na 2 hodiny do vlažné vody, vodu poté vylijte.