Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 200 g hovězí svíčkové nebo kýty
- 200 g čínských nudlí nebo rýže
- 1 kus sekané bílé citronové trávy
- 150 g fazolových lusků
- 1 oloupaný a nakrájený stroužek česneku
- 2 lžíce arašídového nebo olivového oleje
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička nakrájeného zázvoru
- petržel
- čerstvý koriandr
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájejte na proužky a obalte je v kukuřičném škrobu zředěném lžící sezamového oleje. Přidejte nasekanou citronovou trávu a šťávu z limetky. Na 30 minut vložte do lednice. Fazolové lusky očistěte a odkrojte špičky. V hrnci přiveďte k varu vodu, ponořte do ní nudle a uvařte dle návodu. Sceďte a vmíchejte lžíci sezamového oleje. Ponechte stranou. V pánvi (obyčejné nebo wok) zahřejte 1 lžíci arašídového nebo olivového oleje a vložte hovězí proužky v marinádě. Za stálého míchání smažte asi jednu minutu. Odstraňte maso a vypečenou šťávu a dejte je na stranu. Do pánve vložte lžíci oleje, přidejte zázvor a česnek, poté fazolové lusky. Nechte smažit asi 2 minuty. Vmíchejte nudle a hovězí proužky se šťávou. Vše smíchejte dohromady a vařte další minutu až dvě. Ochuťte petrželí a koriandrem. Ihned podávejte.