Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 50 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g másla
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 1 litr domácího zeleninového vývaru
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 2 balení řeřichy (řeřicha setá)
  • 75 g crème fraîche (kysané smetany) (30 % tuku)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • pepř

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie222 kcal
Tuky15 g
Sodík338 mg
Sacharidy14 g
Bílkoviny2 g
Fosfor48 mg
Draslík203 mg
Tekutiny308 ml

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmažte na másle. Zalijte bílým vínem a přidejte domácí zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Vmíchejte kukuřičný škrob a opět přiveďte k varu. Do polévky přidejte lístky z jednoho balení řeřichy a kysanou smetanu (crème fraîche). Okořeňte a dochuťte citronovou šťávou. Polévku ozdobte dalším balením řeřichy.

Nutriční tipy

Polévku servírujte do malých mističek - budete mít pod kontrolou vaší spotřebu tekutin, protože polévka se také započítává do celkové spotřeby tekutin za den.