Recepty
Ingredience (4 porce)
- 50 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 25 g másla
- 125 ml suchého bílého vína
- 1 litr domácího zeleninového vývaru
- 50 g kukuřičného škrobu
- 2 balení řeřichy (řeřicha setá)
- 75 g crème fraîche (kysané smetany) (30 % tuku)
- 1 lžíce citronové šťávy
- pepř
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie222 kcal
Tuky15 g
Sodík338 mg
Sacharidy14 g
Bílkoviny2 g
Fosfor48 mg
Draslík203 mg
Tekutiny308 ml
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmažte na másle. Zalijte bílým vínem a přidejte domácí zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Vmíchejte kukuřičný škrob a opět přiveďte k varu. Do polévky přidejte lístky z jednoho balení řeřichy a kysanou smetanu (crème fraîche). Okořeňte a dochuťte citronovou šťávou. Polévku ozdobte dalším balením řeřichy.
Nutriční tipy
Polévku servírujte do malých mističek - budete mít pod kontrolou vaší spotřebu tekutin, protože polévka se také započítává do celkové spotřeby tekutin za den.