Recepty
Ingredience (6 porce/porcí)
- 700 g omyté růžičkové kapusty
- 3 lžíce olivového oleje
- mořskou či stolní sůl
- drcený černý pepř
- 1 lžíce balsamika (ocet)
- 1 čajová lžička medu
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie98 kcal
Tuky6 g
Sodík265 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny6 g
Fosfor107 mg
Draslík1 mg
Tekutiny101 ml
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 ° C.
Kapusty omyje; odstraňte vrchní listy se stonkem a nakrájejte růžičky na půlky, nebo čtvrtky tak, aby byly stejně veliké.
Na pečící plech dejte aluminiovou folii.
V misce zamíchejte růžičkovou kapustu s 2 lžičkami olivového oleje, soli a pepře.
Rozmístěte růžičky na plech a nechte je zapéct v troubě 20 minut, dokud nejsou měkké a lehce opečené. Sem tam je otočte.
V mezičase rozmixujte zbývající olej s balsamikem a medem do jemné směsi.
Po vyndání kapusty jí smíchejte se směsí a dochuťte.
Takto připravená kapusta je perfektní přílohou k masu či toastovému chlebu.