Recepty

Ingredience (6 porce/porcí)

  • 700 g omyté růžičkové kapusty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mořskou či stolní sůl
  • drcený černý pepř
  • 1 lžíce balsamika (ocet)
  • 1 čajová lžička medu

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie98 kcal
Tuky6 g
Sodík265 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny6 g
Fosfor107 mg
Draslík1 mg
Tekutiny101 ml

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 220 ° C.
Kapusty omyje; odstraňte vrchní listy se stonkem a nakrájejte růžičky na půlky, nebo čtvrtky tak, aby byly stejně veliké.
Na pečící plech dejte aluminiovou folii.
V misce zamíchejte růžičkovou kapustu s 2 lžičkami olivového oleje, soli a pepře.
Rozmístěte růžičky na plech a nechte je zapéct v troubě 20 minut, dokud nejsou měkké a lehce opečené. Sem tam je otočte. 
V mezičase rozmixujte zbývající olej s balsamikem a medem do jemné směsi.
Po vyndání kapusty jí smíchejte se směsí a dochuťte.
Takto připravená kapusta je perfektní přílohou k masu či toastovému chlebu.