Recepty

Ingredience (6 porce/porcí)

  • 700 g mořského ďasa nakrájeného na kousky
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 35 cl šampaňského
  • 25 cl crème fraîche (kysané smetany)
  • 2 mrkve
  • 2 cukety
  • 100 g čerstvých těstovin tagliatelle
  • 5 kuliček pepře
  • snítka petržele
  • snítka koriandru

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie379 kcal
Tuky18 g
Sodík157 mg
Sacharidy21 g
Bílkoviny23 g
Fosfor358 mg
Draslík637 mg
Tekutiny265 ml

Postup přípravy

Mořského ďasa opečte dozlatova. Přidejte pepř, vlijte šampaňské, přikryjte a vařte 15 minut. Přidejte crème fraîche a nechte na mírném ohni několik minut prohřát. Čerstvé tagliatelle uvařte ve vroucí vodě. Mrkev a cuketu umyjte, oloupejte a pomocí krouhače nebo škrabky nakrájejte na tenké proužky. Uvařte ve velkém množství vody. Mrkev ponořte jako první, po 4 minutách přidejte cuketu a nechte vařit. Uvařenou zeleninu sceďte. Na talíř připravte rybu přelitou šampaňskou omáčkou, doplněnou čerstvými těstovinami a zeleninou. Ochuťte pepřem a posypte jemně nakrájenou petrželí a koriandrem.

Nutriční tipy

Při přípravě zeleniny použijte postup vedoucí ke snížení obsahu draslíku - zeleninu nakrájejte na kostky, vložte na dvě hodiny do vlažné vody, kterou poté slijete a před vařením vyměníte za novou. Tímto postupem se obsah draslíku sníží až o 1/3.