Recepty
Ingredience (4 porce)
- 125 g malin
- 2 lžíce moučkového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání (30 % tuku)
- 100 g kysané smetany (30 % tuku)
- 100 g nízkotučného tvarohu nebo jogurtu (10 % tuku)
- 100 g cukru
- 100 g konzervovaných broskví
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie392 kcal
Tuky24 g
Sodík36 mg
Sacharidy38 g
Bílkoviny5 g
Fosfor110 mg
Draslík202 mg
Tekutiny115 ml
Postup přípravy
Tento pokrm je nejlepší připravit den před tím, než ho budete servírovat. Několik malin si ponechte stranou na dekoraci. Zbylé maliny rozmačkejte a přeceďte přes síto. Vzniklé pyré smíchejte s moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha. Kysanou smetanu, nízkotučný tvaroh a cukr umíchejte do krémové směsi. Do šlehačky přidejte malinové pyré a směs přelijte do formy (například na chleba), kterou přikryjte fólií a nechte zmrazit na 5-6 hodin. Následující den vyklopte parfait z formy a nakrájejte na plátky. Ozdobte malinami a plátky broskve.
Nutriční tipy
Zkuste snížit porci kysané smetany a naopak zvýšit porci tvarohu. Zvýšíte tak příjem kvalitních bílkovin.