Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 4 malé filety lososa (150 g každý)
- 1 lžíce oleje
- pepř na dochucení
- 1 malý svazek koriandru
- 1 malý svazek petržele
- 1 bobkový list
- 100 ml bílého vína
- šťáva z 1 citronu
- ½ balení čerstvých celých hub (150 g) – např. hlíva, žampiony
- 1/2 malé cukety
- 200 g těstovin fettuccine
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie396 kcal
Tuky8 g
Sodík93 mg
Sacharidy38 g
Bílkoviny38 g
Fosfor464 mg
Draslík962 mg
Tekutiny219 ml
Postup přípravy
Půl lžičky olivového oleje vlijte do nepřilnavé pánve, zahřejte a osmažte filety lososa. Ochuťte trochou pepře, přidejte koriandr, petržel, bobkový list, bílé víno a šťávu z citronu. Přikryjte a na mírném ohni vařte 15 minut. Mezitím připravte houby, omyjte cuketu a nakrájejte ji na proužky. Do jiné pánve vlijte zbytek oleje, houby nakrájené na čtvrtiny, proužky cukety a šťávu z lososa. Přiveďte k varu na prudkém ohni bez pokličky. Těstoviny uvařte a podávejte s lososem položeným na směsi z hub a cukety.
Nutriční tipy
Skvělý pokrm na doplnění zásob energie, pozor však na vysoký obsah draslíku a fosforu. Nezapomeňte užívat v průběhu jídla vazače fosfátů!