Recepty
Ingredience (4 porce)
- 100 g bulguru (střední velikosti)
- 120 g žluté papriky
- 120 g červené papriky
- 200 g rajčat
- 150 g okurky
- 80 g cibule
- 1 červená čekanka
- 1/4 hlávky čekanky kadeřavé
- 100 g zelených hroznů (bez pecek)
- 1/2 svazku petržele
- 1/2 svazku máty
- 1/2 citronu (šťáva)
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, čerstvě mletý pepř
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Salát:
250 ml vody přiveďte k varu a zalijte bulgur, zamíchejte a nechte 10 minut namáčet. Papriky a rajčata umyjte a nakrájejte na malé kostky. Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Oba čekankové saláty omyjte, očistěte, vysušte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrozny umyjte a rozkrájejte na poloviny.
Zálivka:
Bylinky omyjte, osušte a nakrájejte najemno. Olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř zamíchejte dohromady a nakonec vmíchejte nakrájené bylinky.
Doporučené servírování:
Bulgur smíchejte s paprikami, rajčaty a cibulí. Přidejte půlku zálivky. Na talíře připravte čekankové saláty a okurku. Přidejte bulgurový salát, hrozny a zakápněte zbytkem zálivky.
Nutriční tipy
Abyste snížili obsah draslíku v pokrmu, můžete papriky nakrájet a na 2 hodiny namočit do vlažné vody a také použít méně rajčat.