Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 1 malý ledový salát
  • 100 g mrkve
  • 100 g kukuřice (konzervované)
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g koktejlových rajčat
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce bílého balzamikového octa
  • 2 lžíce oleje z dýňových semínek
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky cukru
  • 1 svazek řeřichy

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie155 kcal
Tuky11 g
Sodík150 mg
Sacharidy11 g
Bílkoviny3 g
Fosfor61 mg
Draslík427 mg
Tekutiny174 ml

Postup přípravy

Salát omyjte, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte košťál. Vzniklé čtvrtiny nakrájejte na proužky. Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na jemné plátky, které namočte do vody nejméně na dvě hodiny. Kukuřici sceďte.

Jarní cibulky umyjte, bílou část a světle zelenou část nakrájejte na tenká kolečka. Koktejlová rajčata umyjte a nakrájejte na poloviny. Vše vložte do salátové mísy. Citronovou šťávu, balzamikový ocet, olej a hořčici dobře promíchejte. Ochuťte kořením. Řeřichu nakrájejte a zhruba 2/3 smíchejte s dresinkem. Dresinkem zalijte salát a navrch nasypte zbytek řeřichy.