Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 1 malý ledový salát
- 100 g mrkve
- 100 g kukuřice (konzervované)
- 2 jarní cibulky
- 100 g koktejlových rajčat
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce bílého balzamikového octa
- 2 lžíce oleje z dýňových semínek
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- 2 lžičky cukru
- 1 svazek řeřichy
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie155 kcal
Tuky11 g
Sodík150 mg
Sacharidy11 g
Bílkoviny3 g
Fosfor61 mg
Draslík427 mg
Tekutiny174 ml
Postup přípravy
Salát omyjte, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte košťál. Vzniklé čtvrtiny nakrájejte na proužky. Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na jemné plátky, které namočte do vody nejméně na dvě hodiny. Kukuřici sceďte.
Jarní cibulky umyjte, bílou část a světle zelenou část nakrájejte na tenká kolečka. Koktejlová rajčata umyjte a nakrájejte na poloviny. Vše vložte do salátové mísy. Citronovou šťávu, balzamikový ocet, olej a hořčici dobře promíchejte. Ochuťte kořením. Řeřichu nakrájejte a zhruba 2/3 smíchejte s dresinkem. Dresinkem zalijte salát a navrch nasypte zbytek řeřichy.