Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 4 kuřecí prsa (à 150 g)
  • 1 bílá cibule (80 g)
  • 4 lžíce crème fraîche (kysané smetany) (30 % tuku)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky kari
  • pepř
  • rýže

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie313 kcal
Tuky16 g
Sodík253 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny37 g
Fosfor352 mg
Draslík589 mg
Tekutiny140 ml

Postup přípravy

Kuřecí prsa a cibuli umelte. Vše osmažte na rozpáleném oleji. Když je maso dobře usmažené, přidejte kari. Opatrně vmíchejte smetanu (crème fraîche). Nechte vařit na mírném ohni 2 až 3 minuty. Podávejte s kopečkem rýže.

Nutriční tipy

Tento jednoduchý a chutný cizokrajný pokrm probudí vaše chuťové buňky! Zároveň splňuje také nutriční požadavky, co se týče vyváženého příjmu soli a draslíku. Je skvělým zdrojem bílkovin, nezbytných k uchování vaší svalové hmoty. To znamená, že je zároveň bohatý na fosfor, proto nezapomeňte užívat v průběhu jídla vazače fosfátů.