Recepty
Ingredience (6 porce/porcí)
- 250 g čerstvé nebo mražené tresky
- 4 nasekané šalotky
- 1 lžíce jemně nasekaného koriandru
- 5 kuliček pepře
- 1 bílek
- 50 cl slunečnicového oleje
- 1 lžíce rýžového octa
- ½ lžíce kukuřičného škrobu
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie117 kcal
Tuky9 g
Sodík42 mg
Sacharidy1 g
Bílkoviny8 g
Fosfor93 mg
Draslík198 mg
Tekutiny51 ml
Postup přípravy
Šalotky, tresku a kukuřičný škrob umíchejte do těsta. Přidejte bílek, rýžový ocet, koriandr a pepř. Znovu promíchejte. V pánvi wok rozehřejte olej na vysokou teplotu. Pomocí lžičky tvarujte kuličky, které opékejte po dobu 3 až 5 minut. Vyjměte obracečkou a pomocí savého ubrousku odstraňte z kuliček přebytečný tuk. Podávejte horké.