Recepty

Ingredience (6 porce/porcí)

  • 250 g čerstvé nebo mražené tresky
  • 4 nasekané šalotky
  • 1 lžíce jemně nasekaného koriandru
  • 5 kuliček pepře
  • 1 bílek
  • 50 cl slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • ½ lžíce kukuřičného škrobu

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie117 kcal
Tuky9 g
Sodík42 mg
Sacharidy1 g
Bílkoviny8 g
Fosfor93 mg
Draslík198 mg
Tekutiny51 ml

Postup přípravy

Šalotky, tresku a kukuřičný škrob umíchejte do těsta. Přidejte bílek, rýžový ocet, koriandr a pepř. Znovu promíchejte. V pánvi wok rozehřejte olej na vysokou teplotu. Pomocí lžičky tvarujte kuličky, které opékejte po dobu 3 až 5 minut. Vyjměte obracečkou a pomocí savého ubrousku odstraňte z kuliček přebytečný tuk. Podávejte horké.