Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 400 g sýra fromage blanc (lze nahradit kvalitním tvarohem nebo Ricottou smíchanou s jogurtem)
  • 4 bílky
  • 400 g ananasu
  • 30 g cukru
  • lístky máty

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie215 kcal
Tuky5 g
Sodík107 mg
Sacharidy24 g
Bílkoviny17 g
Fosfor198 mg
Draslík361 mg
Tekutiny196 ml

Postup přípravy

Ananas nakrájejte na malé kousky a uchovejte na později. V míse rozšlehejte bílky s cukrem. Až začne hmota tuhnout, postupně přidávejte tvaroh/ ricottu nebo fromage blanc. Do dezertních misek pokládejte střídavě vrstvy ananasu a krémovou pěnu. Můžete ozdobit lístkem máty. Nechte chladit nejméně jednu hodinu v lednici.

Nutriční tipy

Lahodný a lehký dezert. Obsahuje málo kalorií a také splňuje nutriční požadavky na přiměřený obsah soli, draslíku a fosforu.