Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 2 cibule střední velikosti
- 2 lžíce másla
- Mořská sůl
- 225 g smetanového sýru
- 225 g zakysané smetany
- 2 lžíce čerstvé pažitky
- Pepř
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie397 kcal
Tuky39 g
Sodík324 mg
Sacharidy5 g
Bílkoviny8 g
Fosfor126 mg
Draslík187 mg
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a poté rozpusťte máslo za mírné teploty na pánvi. Přidejte cibuli a špetku soli a míchejte, dokud cibule nezezlátne. Poté nechte vychladnout.
V míse smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, pažitku, cibuli a dip ochuťte solí a pepřem.
Nutriční tipy
TIP: Přidáním dalších ingrediencí vytvoříte různé chuťové variace tohoto receptu. Lžička rajčatové pasty dipu dodá pěknou červenou barvu a pesto zase jemně zelenou.