Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 200 g zelených těstovin tagliatelle (široké nudle)
- 200 g rajčat (nejlépe koktejlových)
- 125 g mozzarelly (1 porce) (20 % tuku)
- 6 černých oliv
- 3/4 svazku rukoly
Zálivka:
- 3 lžíce pesta
- 1 1/2 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 svazku bazalky
- sůl, pepř
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie369 kcal
Tuky16 g
Sodík174 mg
Sacharidy41 g
Bílkoviny14 g
Fosfor198 mg
Draslík412 mg
Tekutiny122 ml
Postup přípravy
Těstoviny uvařte podle návodu (7-12 minut) tak, aby byly „al dente“- na skus. Přebytečnou vodu sceďte a těstoviny nechte vychladnout. Pak je přemístěte do salátové mísy. Rajčata omyjte, odstraňte případné stonky a jádra a nakrájejte je na plátky. Mozzarellu nakrájejte na malé kostky. Rukolu omyjte, osušte a odstraňte případné tvrdé části, pak ji nakrájejte na tenké proužky. Do mísy s těstovinami přidejte rajčata, mozzarellu a rukolu a dobře promíchejte.
Na zálivku smíchejte pesto s olivovým olejem a octem a ušlehejte. Pokud je to nutné, přidejte špetku soli a pepře.
Salát se skvěle hodí ke grilovanému masu, ale výborný je i samotný s bagetou.