Recepty

Ingredience (14 porce/porcí)

  • 1,8 l ( cca 8 šálků) neslazeného jablečného moštu
  • 3 kousky celé skořice
  • 1/4 lžičky celého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého nového koření

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie65 kcal
Tuky1 g
Sodík9 mg
Sacharidy7 g
Bílkoviny1 g
Fosfor4 mg
Draslík94 mg
Tekutiny115 ml

Postup přípravy

Mošt nalijte do hrnce, přidejte skořici, hřebíček a nové koření. Zahřejte a nechejte hodinu louhovat, aby se v nápoji smísily všechny skvělé chutě. 

1 porce = 130 ml horkého nápoje.

Nutriční tipy

Nápoj bude vypadat lákavě, pokud ho budeme servírovat ve sklenici na stopce. Ozdobte plátkem očištěného a nakrojeného citronu, který zavěsíte na okraj sklenice.