Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 250 g jahod
  • 100 g malin
  • 1/2 lžíce hnědého cukru
  • 4 kopečky kvalitní zmrzliny bez čokolády

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie170 kcal
Tuky7 g
Sodík38 mg
Sacharidy22 g
Bílkoviny4 g
Fosfor110 mg
Draslík239 mg
Tekutiny127 ml

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C (termostat - stupeň č. 7). Ovoce omyjte, jahody nakrájejte na plátky, maliny rozpulte. Ovoce vložte do zapékacích misek, posypte hnědým cukrem a pečte 10 minut v troubě. Nechte vychladnout. Do každé misky vložte kopeček zmrzliny a podávejte.

Nutriční tipy

Recept můžete obměnit použitím jiného druhu ovoce, vanilkového cukru, koření (skořice, vanilka…) a aromatických bylinek, jako je máta nebo čerstvá bazalka.