Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 250 g jahod
- 100 g malin
- 1/2 lžíce hnědého cukru
- 4 kopečky kvalitní zmrzliny bez čokolády
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie170 kcal
Tuky7 g
Sodík38 mg
Sacharidy22 g
Bílkoviny4 g
Fosfor110 mg
Draslík239 mg
Tekutiny127 ml
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C (termostat - stupeň č. 7). Ovoce omyjte, jahody nakrájejte na plátky, maliny rozpulte. Ovoce vložte do zapékacích misek, posypte hnědým cukrem a pečte 10 minut v troubě. Nechte vychladnout. Do každé misky vložte kopeček zmrzliny a podávejte.
Nutriční tipy
Recept můžete obměnit použitím jiného druhu ovoce, vanilkového cukru, koření (skořice, vanilka…) a aromatických bylinek, jako je máta nebo čerstvá bazalka.