Recepty
Ingredience (4 porce)
- 200 g hlívy ústřičné
- 100 g cibule
- 50 g rajčat
- 30 g zelené kapie
- 10 ml oleje
- trochu mleté papriky
- saturejka
- špetka zeleninového koření bez soli
- trochu verbeny
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie49 kcal
Tuky3 g
Sodík5 mg
Sacharidy4 g
Bílkoviny3 g
Fosfor51 mg
Draslík214 mg
Tekutiny85 ml
Postup přípravy
Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmažte na rozpáleném oleji. Odstavte z ohně a vmíchejte mletou papriku. Pánev vraťte zpět na plotýnku a přidejte oloupanou, omytou a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, stejnoměrně nakrájená rajčata a zelené kapie. Ochuťte saturejkou, špetkou koření a verbenou. Pokud nepustí samy dostatek šťávy, vlijte trochu vody, aby se houby dusily.