Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 200 g hlívy ústřičné
  • 100 g cibule
  • 50 g rajčat
  • 30 g zelené kapie
  • 10 ml oleje
  • trochu mleté papriky
  • saturejka
  • špetka zeleninového koření bez soli
  • trochu verbeny

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie49 kcal
Tuky3 g
Sodík5 mg
Sacharidy4 g
Bílkoviny3 g
Fosfor51 mg
Draslík214 mg
Tekutiny85 ml

Postup přípravy

Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmažte na rozpáleném oleji. Odstavte z ohně a vmíchejte mletou papriku. Pánev vraťte zpět na plotýnku a přidejte oloupanou, omytou a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, stejnoměrně nakrájená rajčata a zelené kapie. Ochuťte saturejkou, špetkou koření a verbenou. Pokud nepustí samy dostatek šťávy, vlijte trochu vody, aby se houby dusily.