Recepty
Ingredience (4 porce)
- 6 bílků
- 4 lžíce cukru
- margarín na vymazání formy
Krém:
- 1 balení smetany ke šlehání (200 ml) (30 % tuku)
- 200 g jahod (cca 15 malých)
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie274 kcal
Tuky18 g
Sodík117 mg
Sacharidy20 g
Bílkoviny8 g
Fosfor56 mg
Draslík226 mg
Tekutiny126 ml
Postup přípravy
Bílky vyšlehejte do tuhé pěny, přidejte cukr a dále šlehejte. Pak bílky přendejte do margarínem vymazané formy a 20 minut pečte ve vodní lázni. Puding opatrně vyklopte a nechte vychladnout. Příprava jahodového krému: všechny jahody smíchejte se šlehačkou a rozmixujte. Krémem nakonec přelijte puding a nechte vychladit.