Recepty
Ingredience (10 porce)
- 250 g polohrubé mouky
- 0,5 ks prášku do pečiva bez fosfátů
- 250 g cukru krupice
- 3 vejce
- 250 g netučného měkkého tvarohu
- 30 g vlašských ořechů
- 250 g másla
- 1 lžička citronové kůry
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie441 kcal
Tuky24 g
Sodík147 mg
Sacharidy45 g
Bílkoviny7 g
Fosfor195 mg
Draslík99 mg
Tekutiny39 ml
Postup přípravy
Změklé máslo a tvaroh utřete s vejci a cukrem do hladké pěny.
Do našlehaného základu přidejte prosátou mouku s kypřidlem, nastrouhané ořechy a citronovou kůru.
Formu na beránka vymažte tukem a vysypejte moukou. Do vymazané formy nalijte hotovou směs.
Formu přiklopte a pečte ve vyhřáté trubě asi 45 min.
Po vyjmutí z trouby hned vyklopte a nechte vychladnout.
Dobrou chuť!
Nutriční tipy
Beránka můžeme ozdobit bezé - z ušlehaných bílků a cukru, anebo naplnit tvarohovým krémem či ovocnou pěnou z jahod, tvarohu a másla