Recepty

Tvarohový beránek

středně obtížné
Zařazení: Sladkosti, Velikonoce
Původ: Česká republika

Ingredience (10 porce)

  • 250 g polohrubé mouky
  • 0,5 ks prášku do pečiva bez fosfátů
  • 250 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 250 g netučného měkkého tvarohu
  • 30 g vlašských ořechů
  • 250 g másla
  • 1 lžička citronové kůry

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie441 kcal
Tuky24 g
Sodík147 mg
Sacharidy45 g
Bílkoviny7 g
Fosfor195 mg
Draslík99 mg
Tekutiny39 ml

Postup přípravy

Změklé máslo a tvaroh utřete s vejci a cukrem do hladké pěny.

Do našlehaného základu přidejte prosátou mouku s kypřidlem, nastrouhané ořechy a citronovou kůru.

Formu na beránka vymažte tukem a vysypejte moukou. Do vymazané formy nalijte hotovou směs.

Formu přiklopte a pečte ve vyhřáté trubě asi 45 min.

Po vyjmutí z trouby hned vyklopte a nechte vychladnout.

Dobrou chuť!

Nutriční tipy

Beránka můžeme ozdobit bezé - z ušlehaných bílků a cukru, anebo naplnit tvarohovým krémem či ovocnou pěnou z jahod, tvarohu a másla