Recepty
Ingredience (3 porce/porcí)
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky saturejky
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžička bílého pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička verbeny
Marináda na cuketu:
- 1 lžička saturejky
- 1 lžička majoránky
- 1 moka lžička bílého pepře
- 1 špetka červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Všechny ingredience na marinování důkladně promíchejte v malém množství olivového oleje. Maso nakrájejte na větší kostky. Marinádu rozdělte do dvou mís, do jedné vložte vepřové a do druhé kuřecí maso. Do obou mís nalijte dostatečné množství olivového oleje tak, aby byla masa úplně ponořena do oleje a marinády. Mísy zakryjte fólií a nechte uležet jeden den v lednici.
Cuketu nakrájejte na prst široká kolečka a dále na čtvrtky. Kousky cukety posypte kořením, přelijte trochou olivového oleje a stejně jako maso přikryjte fólií a nechte den uležet. Cibuli na šašlik nakrájejte na osminky, které ještě rozdělte na dvě části.
Na špejli na šašlik nebo kovovou grilovací jehlu napíchněte postupně cibuli, maso a cuketu a toto pořadí ještě dvakrát opakujte. Hotové špízy grilujte dočervena na grilu nebo upečte v troubě.