Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 140 g mouky
- 75 g hnědého cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 70 g másla
- 2 hrušky
- 2 jablka
- skořice
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie411 kcal
Tuky15 g
Sodík4 mg
Sacharidy64 g
Bílkoviny4 g
Fosfor45 mg
Draslík236 mg
Tekutiny118 ml
Postup přípravy
Mouku, hnědý cukr a máslo ručně zpracujete v míse na drobenkové těsto. Hrušky a jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Ovoce rozložte na dno zapékací mísy a pokryjte ho drobenkou. Posypte vanilkovým cukrem a skořicí. Pečte dozlatova na 200 °C po dobu cca 30 minut.
Nutriční tipy
Překvapte své blízké a přátele tímto tradičním vynikajícím dezertem s variací chutí sezónního ovoce. Tento moučník navíc splňuje všechny vaše nutriční požadavky, protože má nízký obsah draslíku, fosforu a soli.