Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 4 patizony (asi 1 kg)
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce oleje
  • špetku kořenící směsi bez soli
  • pepř
  • majoránka

 

Na ozdobu:

  • 1 šálek kysané smetany (30 % tuku)
  • 100 g sýra (45 % tuku)

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie567 kcal
Tuky45 g
Sodík222 mg
Sacharidy13 g
Bílkoviny27 g
Fosfor384 mg
Draslík1,137 mg
Tekutiny322 ml

Postup přípravy

Pokud jsou patizony měkké, nemusíte je loupat. Odkrojte vrchní části, odstraňte jádra a předvařte. Mleté maso ochuťte malým množstvím pepře, majoránky a špetkou koření a opečte dohněda. Masem poté naplňte patizony, zalijte směsí kysané smetany a sýra, vložte do trouby a upečte.

Nutriční tipy

Tento pokrm je bohatý na fosfor a draslík, vhodnou přílohou je bílé pečivo. Nezapomeňte si vzít v průběhu jídla vazače fosfátů.