Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 4 patizony (asi 1 kg)
- 300 g mletého vepřového masa
- 2 lžíce oleje
- špetku kořenící směsi bez soli
- pepř
- majoránka
Na ozdobu:
- 1 šálek kysané smetany (30 % tuku)
- 100 g sýra (45 % tuku)
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie567 kcal
Tuky45 g
Sodík222 mg
Sacharidy13 g
Bílkoviny27 g
Fosfor384 mg
Draslík1,137 mg
Tekutiny322 ml
Postup přípravy
Pokud jsou patizony měkké, nemusíte je loupat. Odkrojte vrchní části, odstraňte jádra a předvařte. Mleté maso ochuťte malým množstvím pepře, majoránky a špetkou koření a opečte dohněda. Masem poté naplňte patizony, zalijte směsí kysané smetany a sýra, vložte do trouby a upečte.
Nutriční tipy
Tento pokrm je bohatý na fosfor a draslík, vhodnou přílohou je bílé pečivo. Nezapomeňte si vzít v průběhu jídla vazače fosfátů.