Recepty

Ingredience (6 porce/porcí)

  • 3 plátky světlé šunky
  • 1 svazek jemných bylinek nebo
  • 1 směs mražených aromatických bylinek
  • 100 g sýra ricotta (45 % tuku)
  • 1 žloutek
  • 1 listové těsto (270 g)
  • 1 lžička hořčice
  • mletý česnek
  • 5 kuliček pepře

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie254 kcal
Tuky19 g
Sodík386 mg
Sacharidy14 g
Bílkoviny7 g
Fosfor108 mg
Draslík136 mg
Tekutiny42 ml

Postup přípravy

Nakrájené bylinky, ricottu, mletý česnek a pepř smíchejte. Okraje listového těsta odkrojte tak, aby vznikl čtverec. Žloutek smíchejte se lžičkou hořčice. Směsí potřete těsto, a poté po celé ploše pokládejte plátky šunky. Na ně naneste opět tenkou vrstvu směsi ricotty s bylinkami. Těsto srolujte z každé strany do půlky, přičemž obě vzniklé ruličky by se měly dotýkat. Vložte na 30 minut do mrazničky, aby těsto dobře ztuhlo. Po vyjmutí z ledničky nakrájejte na centimetrové plátky. Vzniklá srdíčka rozložte na plech vyložený pergamenovým papírem na pečení. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C (termostat - stupeň 6). Podávejte teplé.