Recepty

Teplý salát z červeného zelí s kozím sýrem a kapary

Nährwerte (pro Portion)
Kalorien276 kcal
Eiweiß6 g
Kohlenhydrate22 g
Fett18 g
Salz645.0 mg
Flüssigkeitsgehalt143 ml
Phosphor240 mg
Kalium314 mg
Zutaten (2 Portionen)
  • 150 g červeného zelí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červeného jablka, nastrouhaná
  • 3 lžíce malinového octa
  • Sůl
  • Pepř
  • Cukr
  • 2–4 plátky kozího sýra (celkem 60 g)
  • Tymián
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky kaparů
CNK-Stufe: CholesterinEinfach
Ernährungstipps

Nakrájené zelí před restováním či spařením důkladně propláchněte, aby se snížil obsah draslíku.

Kapary jsou velmi slané. Pokud se snažíte omezit příjem soli, použijte jich méně nebo je úplně vynechte. Salát chutná výborně i bez kaparů. s.

Anleitung

Červené zelí nadrobno nakrájejte a orestujte na olivovém oleji.

Vložte ho do mísy, smíchejte se strouhaným jablkem a malinovým octem a podle chuti osolte, oslaďte a opepřete.

Kozí sýr poklaďte tymiánem, vložte do trouby a přibližně 5–8 minut gratinujte při teplotě 200 °C , aby se prohřál.

Teplý kozí sýr naservírujte na salát z červeného zelí, přelijte medem a posypte pokrájenými kapary.

Dobrou chuť!

Ernährungstipps

Nakrájené zelí před restováním či spařením důkladně propláchněte, aby se snížil obsah draslíku.

Kapary jsou velmi slané. Pokud se snažíte omezit příjem soli, použijte jich méně nebo je úplně vynechte. Salát chutná výborně i bez kaparů. s.

Herkunft: Itálie