Recepty

Kapustová kaše

Nährwerte (pro Portion)
Kalorien346 kcal
Eiweiß6 g
Kohlenhydrate13 g
Fett30 g
Salz91.0 mg
Flüssigkeitsgehalt136 ml
Phosphor146 mg
Kalium362 mg
Zutaten (4 Portionen)
  • 500 g hlávkové kapusty
  • Sůl
  • 1 cibule, přibl. 40 g
  • 80 g másla
  • 100 ml šlehačky (30 % tuku)
  • 100 ml mléka
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Trocha bramborové kaše v prášku (přibl. 4 lžíce)
  • 25 g sekaných vlašských ořechů
CNK-Stufe: CholesterinEinfach
Ernährungstipps

Chcete-li recept obměnit, použijte bílé zelí nebo větší podíl brambor. Suroviny samozřejmě nezapomeňte dobře proprat, aby se snížil obsah draslíku.

Anleitung

Kapustu omyjte a odřízněte z ní košťál. Nadrobno ji nakrájejte a vložte ji na 4 minuty do vroucí vody. Potom vodu slijte a kapustu propláchněte studenou vodou (čím studenější vodu použijete, tím zelenější kapusta zůstane) a nechte dobře okapat.

Cibuli najemno nakrájejte a zpěňte ji na 30 g másla, aby zesklovatěla.

Přilijte šlehačku a mléko, přiveďte k varu a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Přidejte kapustu, 1 minutu povařte a podle chuti zahustěte trochou bramborové kaše v prášku.

V malém rendlíku nechte lehce zhnědnout 50 g másla. Přidejte nasekané vlašské ořechy a podávejte spolu s kaší.

Ernährungstipps

Chcete-li recept obměnit, použijte bílé zelí nebo větší podíl brambor. Suroviny samozřejmě nezapomeňte dobře proprat, aby se snížil obsah draslíku.

Herkunft: Německo