NephroCare používá na těchto webových stránkách soubory cookies, které zlepšují uživatelské prostředí a poskytují co nejlepší služby. Pokračováním v procházení webových stránek souhlasíte s používáním souborů cookies. Více informací o ochraně osobních údajů.

Recepty

###ACTIONS###
 

Kapustová kaše

Zařazení: Podzim, Vegetariánské
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie346 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy13 g
Tuky30 g
Sůl91.0 mg
Liquid Content136 ml
Fosfor146 mg
Draslík362 mg
Ingredience (4 Porce)
  • 500 g hlávkové kapusty
  • Sůl
  • 1 cibule, přibl. 40 g
  • 80 g másla
  • 100 ml šlehačky (30 % tuku)
  • 100 ml mléka
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Trocha bramborové kaše v prášku (přibl. 4 lžíce)
  • 25 g sekaných vlašských ořechů
CKD Stage: HDsnadné
Nutriční tipy

Chcete-li recept obměnit, použijte bílé zelí nebo větší podíl brambor. Suroviny samozřejmě nezapomeňte dobře proprat, aby se snížil obsah draslíku.

Postup přípravy

Kapustu omyjte a odřízněte z ní košťál. Nadrobno ji nakrájejte a vložte ji na 4 minuty do vroucí vody. Potom vodu slijte a kapustu propláchněte studenou vodou (čím studenější vodu použijete, tím zelenější kapusta zůstane) a nechte dobře okapat.

Cibuli najemno nakrájejte a zpěňte ji na 30 g másla, aby zesklovatěla.

Přilijte šlehačku a mléko, přiveďte k varu a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Přidejte kapustu, 1 minutu povařte a podle chuti zahustěte trochou bramborové kaše v prášku.

V malém rendlíku nechte lehce zhnědnout 50 g másla. Přidejte nasekané vlašské ořechy a podávejte spolu s kaší.

Nutriční tipy

Chcete-li recept obměnit, použijte bílé zelí nebo větší podíl brambor. Suroviny samozřejmě nezapomeňte dobře proprat, aby se snížil obsah draslíku.

Původ: Německo
 
###ACTIONS###