Recepty

 

Italské rýžové kuličky - Suppli al telefono

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie516 kcal
Bílkoviny13 g
Sacharidy55 g
Tuky27 g
Sůl936.0 mg
Liquid Content85 ml
Fosfor188 mg
Draslík1000 mg
Ingredience (7 Porce)
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 125 g rýže na risotto
  • 125 g mozzarelly, nakrájené na 12 stejných kousků
  • 100 g mouky
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 200 g strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení
CKD Stage: HD středně obtížné
Postup přípravy

V hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu na středním ohni. Přisypte rýži a vařte cca 20 minut na mírném ohni, dokud se rýže neuvaří.V případě potřeby přilijte trochu vody. Ponechte rýži zcela vychladnout.

Ze dvou vrchovatých lžic risotta udělejte v dlani placku, do jejího středu umístěte kousek mozzarelly a zabalte ji do rýže, aby vznikla kulička. Stejně postupujte i u zbývající rýže a mozzarelly – získáte 12 kuliček.

Vyložte plech pečicím papírem. Připravte si tři misky: první s moukou, druhou s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou. Ochuťte mouku solí a pepřem.

Každou kuličku obalte v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Oklepejte přebytečnou strouhanku a umístěte kuličku na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte na 20 minut do lednice.

Nalijte olej do hluboké pánve (cca 5cm vrstvu) a přiveďte jej k teplotě 175 °C. Opatrně vložte 2–3 kuličky do oleje a smažte je 3–4 minuty, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Vyjměte je z oleje, nechte okapat a pomocí utěrky odsajte přebytečnou mastnotu. Uchovávejte teplé, dokud nebudou hotové všechny kuličky a poté je ihned podávejte.

Podávejte samostatně nebo s rajčatovou omáčkou. Buon appetito! 

Původ: Itálie