NephroCare používá na těchto webových stránkách soubory cookies, které zlepšují uživatelské prostředí a poskytují co nejlepší služby. Pokračováním v procházení webových stránek souhlasíte s používáním souborů cookies. Více informací o ochraně osobních údajů.

Recepty

###ACTIONS###
 

Opečená belgická čekanka s filetem z lososa

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie453 kcal
Bílkoviny32 g
Sacharidy4 g
Tuky35 g
Sůl248.0 mg
Liquid Content214 ml
Fosfor383 mg
Draslík845 mg
Ingredience (2 Porce)
  • 2 filety z lososa s kůží (přibl. 150 g na porci)
  • 2 puky belgické čekanky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva podle chuti
CKD Stage: HDstředně obtížné
Nutriční tipy

Čtvrtky čekankového puku před smažením důkladně properte ve vodě, aby se snížil obsah draslíku. Před vložením na pánev je nechte oschnout nebo pečlivě osušte.

Čekanku můžete těsně před podáváním ochutit trochou balzámového octa. Nasládlý ocet skvěle doplní harmonii chutí na talíři.

Postup přípravy

Omyjte čekankové puky a podélně je rozkrojte na čtvrtiny. V případě potřeby odstraňte tvrdý košťál.

Čtvrtky čekankových puků vložte na pánev s 1 lžící olivového oleje a na mírném ohni je ze všech stran smažte, dokud nezezlátnou a nezměknou.

Filety z lososa mírně osolte a opepřete. Na jiné pánvi je kůží dolů na troše oleje zprudka osmahněte a potom zmírněte oheň.

Pečte filety tak dlouho, jak vyžaduje jejich tloušťka. Při pečení je neotáčejte. Na straně s kůží se tak vytvoří křupavá kůrka a druhá strana bude jen lehce propečená. Maso zůstane šťavnaté a uvnitř ideálně mírně průhledné.

Na každý talíř naservírujte 4 čtvrtky čekankového puku a jeden filet z lososa. Čekanku můžete přelít kapkou olivového oleje a lososa můžete dochutit trochou citronové šťávy.

Podávat můžete zatepla i zastudena. Dobrou chuť!

Nutriční tipy

Čtvrtky čekankového puku před smažením důkladně properte ve vodě, aby se snížil obsah draslíku. Před vložením na pánev je nechte oschnout nebo pečlivě osušte.

Čekanku můžete těsně před podáváním ochutit trochou balzámového octa. Nasládlý ocet skvěle doplní harmonii chutí na talíři.

Původ: Itálie
 
###ACTIONS###