Recepty

###ACTIONS###
 

Kuřecí Saltimbocca s plátky polenty a zeleninou s estragonem

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie249 kcal
Bílkoviny18 g
Sacharidy7 g
Tuky17 g
Sůl407.0 mg
Liquid Content228 ml
Fosfor199 mg
Draslík468 mg
Ingredience (8 Porce)

Saltimbocca:

  • 2 kuřecí prsa s kostí
  • 4 plátky parmské nebo sušené šunky
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce přepuštěného másla

 

Polentové plátky:

  • 400 ml vody
  • 100 g polenty (kukuřičná mouka)
  • 40 g parmazánu (40 % tuku)
  • 2 lžíce olivového oleje

 

Zelenina s estragonem:

  • 500 g malých cherry rajčat
  • 600 g cukety
  • 25 ml balzamikového octa
  • 1/2 cibule
  • 1/2 svazku estragonu (25 g)
obtížné - výzva
Nutriční tipy

Nahradíte-li polentu obyčejnou rýží a estragonovou zeleninu malým zeleninovým salátem, snížíte obsah draslíku v tomto pokrmu. Je také možné použít loupaná sterilovaná rajčata, která obsahují méně draslíku.

Postup přípravy

Odkostěte kuřecí prsa, rozdělte je na osm částí a okořeňte. Poté maso pokryjte lístky šalvěje a zabalte do šunky. Osolte, opepřete a opečte na pánvi dozlatova. Přendejte do pekáče a pečte v troubě na 130 °C přibližně 25 minut, dokud není maso upečené.



Příprava polenty: přiveďte vodu k varu a postupně za stálého míchání přisypávejte polentu. Nechte vařit přibližně 1/2 hodiny na velmi mírném ohni. Mezitím nastrouhejte parmazán a vmíchejte ho do polenty. Až se polenta začne oddělovat od vnitřní strany hrnce, je hotová. Poté polentu přendejte na pečící papír, rozetřete ji na něj a přikryjte další vrstvou pečícího papíru. Polentu srolujte mezi dvěma papíry na tloušťku přibližně 1 cm a nechte vychladnout. Těsně před podáváním polentu rozkrájejte na osm plátků, pro snadnější krájení nůž často namáčejte. Jednotlivé plátky poté opékejte po dobu asi dvou minut na pánvi.



Příprava zeleniny: umyjte, oloupejte a nakrájejte cherry rajčata na čtvrtky. Cuketu rozkrojte podélně na čtyři části, odstraňte semínka a najemno nakrájejte. Cibuli oloupejte, najemno nakrájejte a lehce osmažte. Přidejte cuketu a rajčata. Zalijte balzamikovým octem a dochuťte kořením. Zeleninu ozdobte najemno nakrájenými lístky estragonu. Tip: pokud chcete, přidejte trochu česneku.



Nutriční tipy

Nahradíte-li polentu obyčejnou rýží a estragonovou zeleninu malým zeleninovým salátem, snížíte obsah draslíku v tomto pokrmu. Je také možné použít loupaná sterilovaná rajčata, která obsahují méně draslíku.

Původ: Itálie
 
###ACTIONS###