NephroCare používá na těchto webových stránkách soubory cookies, které zlepšují uživatelské prostředí a poskytují co nejlepší služby. Pokračováním v procházení webových stránek souhlasíte s používáním souborů cookies. Více informací o ochraně osobních údajů.

Recepty

###ACTIONS###
 

Teplý salát z červeného zelí s kozím sýrem a kapary

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie276 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy22 g
Tuky18 g
Sodík645.0 mg
Tekutiny143 ml
Fosfor240 mg
Draslík314 mg
Ingredience (2 porcí)
  • 150 g červeného zelí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červeného jablka, nastrouhaná
  • 3 lžíce malinového octa
  • Sůl
  • Pepř
  • Cukr
  • 2–4 plátky kozího sýra (celkem 60 g)
  • Tymián
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky kaparů
CKD Stage: HDsnadné
Nutriční tipy

Nakrájené zelí před restováním či spařením důkladně propláchněte, aby se snížil obsah draslíku.

Kapary jsou velmi slané. Pokud se snažíte omezit příjem soli, použijte jich méně nebo je úplně vynechte. Salát chutná výborně i bez kaparů. s.

Postup přípravy

Červené zelí nadrobno nakrájejte a orestujte na olivovém oleji.

Vložte ho do mísy, smíchejte se strouhaným jablkem a malinovým octem a podle chuti osolte, oslaďte a opepřete.

Kozí sýr poklaďte tymiánem, vložte do trouby a přibližně 5–8 minut gratinujte při teplotě 200 °C , aby se prohřál.

Teplý kozí sýr naservírujte na salát z červeného zelí, přelijte medem a posypte pokrájenými kapary.

Dobrou chuť!

Nutriční tipy

Nakrájené zelí před restováním či spařením důkladně propláchněte, aby se snížil obsah draslíku.

Kapary jsou velmi slané. Pokud se snažíte omezit příjem soli, použijte jich méně nebo je úplně vynechte. Salát chutná výborně i bez kaparů. s.

Původ: Itálie
 
###ACTIONS###