Recepty

###ACTIONS###
 

Letní salát s bulgurem

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie268 kcal
Tuky13 g
Sodík67.0 mg
Sacharidy31 g
Bílkoviny6 g
Fosfor162 mg
Draslík685 mg
Tekutiny252 ml
Ingredience (4 porcí)
  • 100 g bulguru (střední velikosti)
  • 120 g žluté papriky
  • 120 g červené papriky
  • 200 g rajčat
  • 150 g okurky
  • 80 g cibule
  • 1 červená čekanka
  • 1/4 hlávky čekanky kadeřavé
  • 100 g zelených hroznů (bez pecek)
  • 1/2 svazku petržele
  • 1/2 svazku máty
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý pepř
středně obtížné
Nutriční tipy

Abyste snížili obsah draslíku v pokrmu, můžete papriky nakrájet a na 2 hodiny namočit do vlažné vody a také použít méně rajčat.

Postup přípravy

Salát:

250 ml vody přiveďte k varu a zalijte bulgur, zamíchejte a nechte 10 minut namáčet. Papriky a rajčata umyjte a nakrájejte na malé kostky. Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Oba čekankové saláty omyjte, očistěte, vysušte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrozny umyjte a rozkrájejte na poloviny.

Zálivka:

Bylinky omyjte, osušte a nakrájejte najemno. Olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř zamíchejte dohromady a nakonec vmíchejte nakrájené bylinky.

Doporučené servírování:

Bulgur smíchejte s paprikami, rajčaty a cibulí. Přidejte půlku zálivky. Na talíře připravte čekankové saláty a okurku. Přidejte bulgurový salát, hrozny a zakápněte zbytkem zálivky.

Nutriční tipy

Abyste snížili obsah draslíku v pokrmu, můžete papriky nakrájet a na 2 hodiny namočit do vlažné vody a také použít méně rajčat.

Původ: Turecko
 
###ACTIONS###