NephroCare používá na těchto webových stránkách soubory cookies, které zlepšují uživatelské prostředí a poskytují co nejlepší služby. Pokračováním v procházení webových stránek souhlasíte s používáním souborů cookies. Více informací o ochraně osobních údajů.

Recepty

###ACTIONS###
 

Salát s medovo-hořčičným dresinkem

Zařazení: Léto, Vegetariánské
Salad with honey-mustard dressing
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie126 kcal
Tuky11 g
Sodík82.0 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny1 g
Fosfor27 mg
Draslík225 mg
Tekutiny87 ml
Ingredience (4 porcí)
  • 100 g hlávkového salátu
  • 50 g polníčku
  • 100 g salátové okurky
  • 50 g jahod
  • Na přípravu dresinku:
  • 4 lžíce bílého balzamikového octa
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
CKD Stage : HDsnadné
Nutriční tipy

Salát chutná skvěle, i když jahody nahradíte kousky malin nebo borůvek.
Ten, kdo má do stravy přidat bílkoviny může salát zpestřit mozzarellou nebo vařeným vejcem.

Postup přípravy

Očistěte salát a natrhejte ho.
Okurku nakrájejte na tenké plátky.
Omyjte a očistěte jahody, nakrájejte na malé kousky.
Nyní si připravte dresink. Nakrájejte šalotku najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
Salát podávejte v malých miskách, ozdobte jahodami a pokapejte dresinkem.

Nutriční tipy

Salát chutná skvěle, i když jahody nahradíte kousky malin nebo borůvek.
Ten, kdo má do stravy přidat bílkoviny může salát zpestřit mozzarellou nebo vařeným vejcem.

Původ: Německo
 
###ACTIONS###