Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 4 tresčí filé (400 g)
  • trochu soli
  • 1 červená paprika (150 g)
  • 1 cuketa (150 g)
  • 1 cm strouhaného zázvoru
  • 1 špetka strouhané pomerančové kůry
  • 1 špetka koření garam masala
  • kari koření
  • trochu oleje na pomazání

 

bylinková omáčka:

  • ½ šálku kysané smetany (118.3 g) (30 % tuku)
  • 125 g tvarohu (30 % tuku)
  • 75 ml smetany (30 % tuku)
  • 2 lžíce bylinkové směsi (jemně nakrájené)
  • 1 stroužek česneku (nakrájený nadrobno)
  • trochu soli
  • na špičku nože rajčatového protlaku nebo paprikové pasty

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie262 kcal
Tuky16 g
Sodík209 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny22 g
Fosfor313 mg
Draslík590 mg
Tekutiny198 ml

Postup přípravy

Filety omyjte, nechte odkapat a lehce osolte. Papriku a cuketu omyjte a očistěte. Papriku nakrájejte na kostičky a cuketu na plátky. Zeleninu smíchejte s kořením. Čtyři čtverce alobalu namažte olejem a rozdělte na ně zeleninu. Rybí filety položte na zeleninu a každou porci zabalte. Grilujte přibližně 20 minut.

Bylinková omáčka:
Kysanou smetanu, tvaroh a smetanu umíchejte v míse dohladka. Do směsi přidejte nasekané bylinky a česnek a ochuťte trochou soli a rajčatovým protlakem nebo paprikovou pastou.

Nutriční tipy

Chcete-li snížit obsah draslíku u tohoto pokrmu, cuketu nakrájejte a namočte na 2 hodiny do vlažné vody, vodu poté vylijte.