Recepty

###ACTIONS###
 

Malinový parfait s plátky broskve

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie392 kcal
Tuky24 g
Sodík35.8 mg
Sacharidy38 g
Bílkoviny5 g
Fosfor110 mg
Draslík202 mg
Tekutiny115 ml
Ingredience (4 porcí)
  • 125 g malin
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání (30 % tuku)
  • 100 g kysané smetany (30 % tuku)
  • 100 g nízkotučného tvarohu nebo jogurtu (10 % tuku)
  • 100 g cukru
  • 100 g konzervovaných broskví
středně obtížné
Nutriční tipy

Zkuste snížit porci kysané smetany a naopak zvýšit porci tvarohu. Zvýšíte tak příjem kvalitních bílkovin.

Postup přípravy

Tento pokrm je nejlepší připravit den před tím, než ho budete servírovat. Několik malin si ponechte stranou na dekoraci. Zbylé maliny rozmačkejte a přeceďte přes síto. Vzniklé pyré smíchejte s moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha. Kysanou smetanu, nízkotučný tvaroh a cukr umíchejte do krémové směsi. Do šlehačky přidejte malinové pyré a směs přelijte do formy (například na chleba), kterou přikryjte fólií a nechte zmrazit na 5-6 hodin. Následující den vyklopte parfait z formy a nakrájejte na plátky. Ozdobte malinami a plátky broskve.

Nutriční tipy

Zkuste snížit porci kysané smetany a naopak zvýšit porci tvarohu. Zvýšíte tak příjem kvalitních bílkovin.

Původ: Španělsko
 
###ACTIONS###