Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 1 okurka
- Sůl
- 1 svazek divokého česneku
- 150 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
- 1 lžička bílého vinného octa
- 3 lžičky olivového oleje
- Pepř
- 2 plátky toastového chleba
- 100 g červené papriky (capsicum)
- 2 jarní cibulky
- 50 g sýru feta
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie164 kcal
Tuky11 g
Sodík269 mg
Sacharidy10 g
Bílkoviny5 g
Fosfor97 mg
Draslík286 mg
Postup přípravy
Okurku omyjte a nastrouhejte, poté ji osolte a nechte ji po dobu 10 minut vypotit. Následně ji vymačkejte.
Divoký česnek omyjte a osušte, nakrájejte ho a smíchejte dohromady s okurkou. Jogurt smíchejte s octem a lžičkou oleje a ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte ho do okurkovo - česnekové směsi.
Papriku nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na kolečka a fetu rozdrobte. Dále nakrájejte toastový chleba na kostičky a opečte je na pánvi se zbylým olivovým olejem.
Nyní můžete hotové tzatziki ozdobit a podávat s krutony, paprikou, jarní cibulkou a fetou.
Nutriční tipy
TIP: Místo řeckého jogurtu můžete také vyzkoušet směs běžného jogurtu s crème fraîche nebo se zakysanou smetanou.