Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 4 jablka
  • 60 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • máslo
  • džem podle vaší chuti, např. malinový, borůvkový

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie217 kcal
Tuky3 g
Sodík3 mg
Sacharidy45 g
Bílkoviny1 g
Fosfor17 mg
Draslík159 mg
Tekutiny110 ml

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C (termostat na stupeň 6). Z jablek odstraňte jádřince a naskládejte je do zapékací mísy. Otvory po jádřincích naplňte cukrem, džemem a vanilkovým cukrem. Na každé jablko dejte kousek másla. Pečte 30 minut v troubě. Na závěr můžete do zapékací mísy nalít sklenici jablečného moštu.

Nutriční tipy

Na jazyku se rozplývající karamelizovaná pečená jablka budou určitě chutnat vám i všem vašim hostům! Tento rychlý a jednoduchý recept navíc splňuje vaše nutriční požadavky, protože obsahuje málo draslíku, fosforu a soli.