Recepty
Ingredience (16 porce)
- 375 g mrkve
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 250 ml rostlinného oleje bez příchutě
- 1 lžička skořice
- 200 g sekaných mandlí
- 250 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Olej k vymazání formy
- Poleva:
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- smetanový sýr, 30 % t.v.s.
- trocha citronové šťávy
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Nastrouhejte mrkev najemno. Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou).
Ručním mixérem vyšlehejte vejce s cukrem, olejem a skořicí. Přidejte nastrouhanou mrkev a mleté mandle. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte do směsi.
Nalijte směs do olejem vymazané dortové formy a pečte přibližně 40 minut.
Po upečení nechejte dort vychladnout.
Poleva:
Smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Smetanový sýr s citronovou šťávu vyšlehejte v misce dohladka. Přisypte cukr. Pomažte polevou vychladlý dort nahoře i po stranách.
Nutriční tipy
TIP:
Chcete-li snížit množství draslíku, vložte nastrouhanou mrkev do vody.
Chcete-li snížit množství cukru, můžete vynechat polevu – dort bude chutnat výtečně i bez ní. V případě potřeby můžete také snížit množství cukru v receptu na korpus.