Recepty

Ingredience (2 porce/porcí)

 

  • 2 mořské jazyky (200 g) - cca 8 filetů
  • 8 krevet (100 g)
  • 1 střední cibule (150g)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 200 ml cava brut (extra suché šumivé víno)
  • 1 snítka koriandru
  • petrželka na ozdobu
  • pažitka
  • 4 cherry rajčata

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie288 kcal
Tuky8 g
Sodík180 mg
Sacharidy11 g
Bílkoviny29 g
Fosfor359 mg
Draslík731 mg
Tekutiny318 ml

Postup přípravy

Oloupejte krevety. Hlavy a krunýře přiveďte spolu se 100 ml vody v hrnci k varu. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule opečená, přidejte k ní 200 ml šumivého vína a vývar z hlav a krunýřů. Přidejte také snítku koriandru a nechte vyvařit. Poté rozmixujte na omáčku. Troubu předehřejte na 200 °C. Do rybích filetů zabalte krevety a zajistěte je pomocí párátka. Vzniklé závitky umístěte na pečící plech, vložte do trouby a pečte 5 minut na 180 °C. Rybí závitky servírujte zalité omáčkou a ozdobené petrželkou.

Nutriční tipy

Nakrájenou cibuli nechte namočit ve vlažné vodě, aby bylo sníženo množství draslíku. Poté dobře sceďte.