Recepty

Mocca kaše

středně obtížné
Původ: Australia

Ingredience (2 porce/porcí)

  • 5 gr (1 čajová lžička) tmavého pravého kakaa
  • 60 ml (dva malé šálky) čerstvě uvařeného espresa
  • 4 gr (1 polévková lžíce) vanilkového extraktu
  • 100 gr ovesných vloček
  • 500 ml neslazeného mandlového mléka
  • 30 g (1 polevková lžíce) xylitol (nebo jiné přírodní sladidlo)
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 2 gr (1 čajová lžička) lískových ořechů

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie350 kcal
Tuky88 g
Sodík130 mg
Sacharidy62 g
Bílkoviny10 g
Fosfor295 mg
Draslík91 mg
Vápník343 mg
Vláknina8 g

Postup přípravy

Dejte kakaový prášek a xylitol na malou pánvičku, přidejte espreso a vanilku, míchejte dokud se xylitol nerozpustí. Přiveďte k varu, nechte probublat a vařte na mírném stupni ohřevu 6-8 minut dokud směs neztuhne v sirup. Sejměte z plotny a dejte chladnout. 
Do pánve dejte vločky, mléko, skořici a špetku soli. Vařte na mírném ohni 4 - 5 minut, dokud kaše nebude hustší a krémovější. Rozdělte do dvou misek, navrh nalijte domácí mocca sirup a posypte oříšky.