Recepty
Ingredience (2 porce/porcí)
- 5 gr (1 čajová lžička) tmavého pravého kakaa
- 60 ml (dva malé šálky) čerstvě uvařeného espresa
- 4 gr (1 polévková lžíce) vanilkového extraktu
- 100 gr ovesných vloček
- 500 ml neslazeného mandlového mléka
- 30 g (1 polevková lžíce) xylitol (nebo jiné přírodní sladidlo)
- ½ čajové lžičky skořice
- 2 gr (1 čajová lžička) lískových ořechů
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie350 kcal
Tuky88 g
Sodík130 mg
Sacharidy62 g
Bílkoviny10 g
Fosfor295 mg
Draslík91 mg
Vápník343 mg
Vláknina8 g
Postup přípravy
Dejte kakaový prášek a xylitol na malou pánvičku, přidejte espreso a vanilku, míchejte dokud se xylitol nerozpustí. Přiveďte k varu, nechte probublat a vařte na mírném stupni ohřevu 6-8 minut dokud směs neztuhne v sirup. Sejměte z plotny a dejte chladnout.
Do pánve dejte vločky, mléko, skořici a špetku soli. Vařte na mírném ohni 4 - 5 minut, dokud kaše nebude hustší a krémovější. Rozdělte do dvou misek, navrh nalijte domácí mocca sirup a posypte oříšky.