Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 4 kuřecí prsa
- 1 bílá cibule
- 1 sklenice bílého vína
- 250 g čerstvých žampiónů
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- 1 kelímek husté kysané smetany nebo crème fraîche (30 % tuk)
- petržel
- pepř
- 240 g rýže
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte a na troše oleje ve velkém hrnci osmažte do zhnědnutí. Kuřecí prsa pokrájejte na malé kousky, přidejte ke zkaramelizované cibuli a opepřete. Přidejte očištěné a nakrájené houby, hořčici a bílé víno. Až se víno vypaří, přidejte kysanou smetanu (crème fraîche) a petržel a snižte teplotu. Na mírném ohni vařte ještě dalších 30 minut. Podávejte s rýží.
Nutriční tipy
Pro gurmány: tento recept vás ohromí! Je rychlý a snadný na přípravu a navíc splňuje každodenní doporučení správného příjmu soli a draslíku. Pokrm je bohatý na bílkoviny, které jsou nezbytné pro správné fungování vašeho svalstva. Zároveň je také zdrojem fosforu – proto nezapomínejte na vazače fosfátů! Abyste snížili obsah draslíku v tomto pokrmu, můžete nahradit čerstvé houby houbami naloženými, ovšem po vylití nálevu.