Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 600 g králíka
- 2 šalotky
- jemné bylinky
- 240 g čerstvé tagliatelle (široké těstoviny)
Marináda:
- 1 lžíce oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce bílého vína
- 2 stroužky česneku
- rozmarýn
- šalvěj
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Připravte marinádu, vložte do ní naporcovaného králíka a nechte půl dne marinovat. Jednotlivé porce králíka vyjměte z marinády a opatrně osušte, než je začnete v zapékací nádobě zapékat. Až kousky králíka úplně zhnědnou, navlhčete je marinádou (scezenou přes síto). Přidejte najemno nakrájené šalotky. Pečte v troubě asi 90 minut, 10 minut před servírováním posypte nakrájenými bylinkami. Podávejte s čerstvými těstovinami.
Nutriční tipy
Tento křehký, šťavnatý a aromatický pokrm z králíka je ideální pro velké oslavy! Je bohatým zdrojem bílkovin, nezbytných pro udržení vaší svalové hmoty. Splňuje zároveň nutriční požadavky, co se týče vyváženého příjmu soli a draslíku. Pokrm má nicméně vysoký obsah fosforu - nezapomeňte tedy prosím užívat v průběhu jídla vazače fosfátů.