Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 600 g králíka
  • 2 šalotky
  • jemné bylinky
  • 240 g čerstvé tagliatelle (široké těstoviny)

 

Marináda:

  • 1 lžíce oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • rozmarýn
  • šalvěj

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie482 kcal
Tuky16 g
Sodík83 mg
Sacharidy44 g
Bílkoviny40 g
Fosfor421 mg
Draslík748 mg
Tekutiny145 ml

Postup přípravy

Připravte marinádu, vložte do ní naporcovaného králíka a nechte půl dne marinovat. Jednotlivé porce králíka vyjměte z marinády a opatrně osušte, než je začnete v zapékací nádobě zapékat. Až kousky králíka úplně zhnědnou, navlhčete je marinádou (scezenou přes síto). Přidejte najemno nakrájené šalotky. Pečte v troubě asi 90 minut, 10 minut před servírováním posypte nakrájenými bylinkami. Podávejte s čerstvými těstovinami.

Nutriční tipy

Tento křehký, šťavnatý a aromatický pokrm z králíka je ideální pro velké oslavy! Je bohatým zdrojem bílkovin, nezbytných pro udržení vaší svalové hmoty. Splňuje zároveň nutriční požadavky, co se týče vyváženého příjmu soli a draslíku. Pokrm má nicméně vysoký obsah fosforu - nezapomeňte tedy prosím užívat v průběhu jídla vazače fosfátů.