Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 2 cibule střední velikosti
  • 2 lžíce másla
  • Mořská sůl
  • 225 g smetanového sýru
  • 225 g zakysané smetany
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • Pepř

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie397 kcal
Tuky39 g
Sodík324 mg
Sacharidy5 g
Bílkoviny8 g
Fosfor126 mg
Draslík187 mg

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a poté rozpusťte máslo za mírné teploty na pánvi. Přidejte cibuli a špetku soli a míchejte, dokud cibule nezezlátne. Poté nechte vychladnout.

V míse smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, pažitku, cibuli a dip ochuťte solí a pepřem.

Nutriční tipy

TIP: Přidáním dalších ingrediencí vytvoříte různé chuťové variace tohoto receptu. Lžička rajčatové pasty dipu dodá pěknou červenou barvu a pesto zase jemně zelenou.