Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 200 g zelených těstovin tagliatelle (široké nudle)
  • 200 g rajčat (nejlépe koktejlových)
  • 125 g mozzarelly (1 porce) (20 % tuku)
  • 6 černých oliv
  • 3/4 svazku rukoly

 

Zálivka:

  • 3 lžíce pesta
  • 1 1/2 lžíce balzamikového octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 svazku bazalky
  • sůl, pepř

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie369 kcal
Tuky16 g
Sodík174 mg
Sacharidy41 g
Bílkoviny14 g
Fosfor198 mg
Draslík412 mg
Tekutiny122 ml

Postup přípravy

Těstoviny uvařte podle návodu (7-12 minut) tak, aby byly „al dente“- na skus. Přebytečnou vodu sceďte a těstoviny nechte vychladnout. Pak je přemístěte do salátové mísy. Rajčata omyjte, odstraňte případné stonky a jádra a nakrájejte je na plátky. Mozzarellu nakrájejte na malé kostky. Rukolu omyjte, osušte a odstraňte případné tvrdé části, pak ji nakrájejte na tenké proužky. Do mísy s těstovinami přidejte rajčata, mozzarellu a rukolu a dobře promíchejte. 

Na zálivku smíchejte pesto s olivovým olejem a octem a ušlehejte. Pokud je to nutné, přidejte špetku soli a pepře. 

Salát se skvěle hodí ke grilovanému masu, ale výborný je i samotný s bagetou.