Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 1 malá konzerva cizrny (čistá hmotnost bez nálevu 250 g)
- 1 lžíce tahini (sezamová pasta, dostupná v obchodech s produkty z Turecka a v obchodech s bio produkty)
- 4 lžíce olivového oleje
- Šťáva z jednoho citrónu
- Česnek
- 1/2 lžíce kmínu
- Sůl
- pepř
- Volitelně: Trocha petržele a/nebo mleté papriky a olivový olej na ozdobení
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie206 kcal
Tuky14 g
Sodík205 mg
Sacharidy13 g
Bílkoviny6 g
Fosfor95 mg
Draslík79 mg
Postup přípravy
Smíchejte všechny ingredience a rozmixujte je, až vznikne pyré. Ochuťte kořením. Pokud chcete, přidejte trochu petržele a/nebo mleté papriky a ozdobte olivovým olejem.
Důležité: Cizrna má vysoký obsah draslíku. Je důležité, aby byla použita cizrna z plechovky, ne čerstvá nebo sušená cizrna. Nálev vylijte a cizrnu operte v čisté vodě.