Recepty
Ingredience (6 porce/porcí)
- 1 kg hovězí pečeně
- 40 g měkkého másla
- svazek petržele
- svazek koriandru
- svazek máty
- 30 g loupaných mandlí
- 2 lžíce semínek koriandru
- 2 pláty listového těsta
- 1 vejce
- mletý pepř
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Hovězí pečeni opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo a maso cca 7 minut opékejte dohněda. Poté zabalte pečeni do alobalu a dejte do chladu. Mezitím omyjte a osušte bylinky. Všechny dohromady nakrájejte nebo rozmixujte. Přidejte mandle, semínka koriandru, pepř a znovu zamíchejte. Troubu předehřejte na 200 °C (termostat – st. 7-8). Listové těsto rozbalte a rozválejte do tvaru velkého obdélníku o tloušťce asi 4 – 5 mm. Polovinu bylinek naneste na těsto, přidejte vychlazené maso a posypte zbytkem bylinek. Maso zabalte z obou stran těstem, okraje potřete bílkem a dobře je slepte. Zbytek těsta potřete bílkem a použijte jako dekoraci. Nakonec vše potřete žloutkem. Před pečením vložte na 5 minut do lednice. Poté pečte 15 minut na 220 °C (termostat st. 7-8), dále snižte teplotu na 190 °C (termostat st. 6-7) a nechte péci dalších 13 minut. Po vyndání z trouby počkejte ještě několik minut, než začnete pečeni krájet.