Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 4 ks ryby (cca 120 g/ 1 ks)
- 2 mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- pepř
- 1 citron
- 4 archy pergamenového papíru na pečení
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Každý kus ryby umístěte na jeden pergamenový papír. Mrkve oloupejte, umyjte a 5 minut vařte ve velkém množství vody. Ke každé porci ryby přidejte několik kousků mrkve a celeru, pepř a plátek citronu. Balíčky zabalte a vařte 15 minut v páře nebo pečte v troubě.
Nutriční tipy
Ryby trávíme rychleji než maso, také proto, že obsah sacharidů v rybách je téměř nulový. Z hlediska tuků lze rozlišovat 3 kategorie: libové ryby (štika, hejk, platýs, treska, mořský jazyk, pstruh a různí korýši), středně tučné ryby (kapr z chovu, mořský úhoř, makrela, parmice, sardinky) a tučné ryby (úhoř, losos, tuňák). Ryby můžeme jíst místo masa ve stejném množství, nejméně 2 x týdně. Abyste snížili obsah draslíku v tomto pokrmu, nakrájejte mrkev a nechte ji 2 hodiny namáčet ve vlažné vodě, kterou poté slijete.