Recepty

Ingredience (4 porce/porcí)

  • 6 bílků
  • 4 lžíce cukru
  • margarín na vymazání formy

Krém:

  • 1 balení smetany ke šlehání (200 ml) (30 % tuku)
  • 200 g jahod (cca 15 malých)

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie274 kcal
Tuky18 g
Sodík117 mg
Sacharidy20 g
Bílkoviny8 g
Fosfor56 mg
Draslík226 mg
Tekutiny126 ml

Postup přípravy

Bílky vyšlehejte do tuhé pěny, přidejte cukr a dále šlehejte. Pak bílky přendejte do margarínem vymazané formy a 20 minut pečte ve vodní lázni. Puding opatrně vyklopte a nechte vychladnout. Příprava jahodového krému: všechny jahody smíchejte se šlehačkou a rozmixujte. Krémem nakonec přelijte puding a nechte vychladit.